Απολυμάνσεις πολυκατοικιών, απεντομώσεις κατοικιών, μυοκτονίες σπιτιών, απώθηση ερπετών
Αθανάσιος Χρ. Μπάκος (Γεωπόνος M.Sc - Εντομολόγος)
Αρ. Αδείας Υπ. Αγρ. Ανάπτ. & Τροφ.: 92418/2011
Μαρίνου Αντύπα 29 & Σουρή 1, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 163 45
Tηλ.: 210 97 55 070 | Κινητό: 697 304 77 31
E-mail: info@apolymanseis-apentomoseis.gr

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

Τα τρωκτικά αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς μεταδίδουν στον άνθρωπο πολλές ασθένειες (λεπτοσπείρωση, τύφο μέσω των κοπράνων και των ούρων τους, κ.α.) καθώς επίσης και παράσιτα όπως ψύλλους, τσιμπούρια και ψείρες.

Πέραν των άλλων προκαλούν μεγάλες ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις (τρώγοντας τα καλώδια με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς) και στα αποθηκευμένα τρόφιμα. Δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλλά δοκιμάζουν τα πάντα και καταστρέφουν ποιοτικά το αποθηκευμένο προϊόν.

Τα είδη που μας απασχολούν είναι:
  • Mus Musculus (οικιακός ποντικός)
  • Rattus Rattus (ποντικός των πλοίων)
  • Rattus Norvegicus (ποντικός των υπονόμων)
Τα δύο τελευταία είδη συχνά τα αποκαλούμε αρουραίους λόγω του μεγάλου μεγέθους τους και των ικανοτήτων τους να αναρριχώνται και να κολυμπούν στο νερό.

Με τη χρήση δολωματικών σταθμών μυοκτονίας, μηχανικών παγίδων σύλληψης και άλλων μεθόδων, επιτυγχάνουμε τον πλήρη έλεγχο και την καταπολέμηση τους. Τα δολώματα που χρησιμοποιούνται είναι 3ης γενιάς και κηρώδη ώστε αλλοίωση τους από την υγρασία να είναι ελάχιστη. Είναι δολώματα αιμολυτικά με αποτέλεσμα τα νεκρά τρωκτικά να μην αποτελούν κίνδυνο για άλλα ζώα (γάτες και πουλιά) Τα νεκρά τρωκτικά δεν μυρίζουν αφού αφυδατώνονται (μουμιοποίηση).

Σε χώρους που δεν προβλέπονται τρωκτικοκτόνα χρησιμοποιούμε άλλες αποτελεσματικές μεθόδους μηχανικής σύλληψης όπως παγίδες πολλαπλών συλλήψεων με κολλητικές επιφάνειες και παγίδες με ειδικά προσελκυστικά σκευάσματα.

Δολωματικός σταθμός Μηχανική παγίδα άμεσης σύλληψης

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε έχουν άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους, χώρους μαζικής εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος: http://www.minagric.gr